Kalix Tele24 och Personlig Svarsservice är numera en del av Responda Group. Välkommen till oss!

Outsourcad kundservice

Säkra er tillgänglighet med outsourcad kundservice

Vid stora kampanjer som t ex Black Friday eller julresan så ökar också antalet frågor från kunderna, med allt från returer och fakturafrågor till reklamationer.

Ett sätt att säkra tillgänglighet och få mer flexibilitet är att ha en outsourcad kundservice som en effektiv backup. För att på ett smidigare sätt möta en ökning av volymer och därmed en ökad belastning på kundserviceresurserna som ofta inträffar i samband med t ex Black Friday och julrean. Att ha en outsourcad kundservice kan vara en strategisk lösning för att hantera dessa tillfälliga och intensiva perioder.

Här är några skäl till varför outsourcing kan fungera som en bra backup:

Skalbarhet: Outsourcade kundserviceföretag är ofta specialiserade på att hantera varierande arbetsbelastningar. Genom att outsourca kan e-handelsföretag dra nytta av den snabba skalbarheten som en outsourcingpartner erbjuder. Det innebär att företaget kan anpassa sina kundserviceresurser efter behov under högtrafikperioder som t ex Black Friday och julrean.

Expertis och erfarenhet: En outsourcingpartner har ofta specialiserad medarbetare med erfarenhet av att hantera olika typer av kundfrågor och reklamationer. Detta kan vara särskilt fördelaktigt när e-handelsföretag står inför en ökning av komplexa ärenden under intensiva säljperioder.

Avlastning av interna resurser: Genom att outsourca kundservicefunktionen kan e-handelsbolaget avlasta sina interna resurser och fokusera på kärnverksamheten under perioder med hög efterfrågan. Detta möjliggör en effektivare intern resursanvändning och ökar företagets flexibilitet.

Global tillgänglighet: En outsourcingpartner har ofta globala team och kan erbjuda support dygnet runt. Detta är särskilt fördelaktigt för e-handelsföretag som har kunder över olika tidszoner och som upplever en ökning av kundförfrågningar även utanför normala arbetsdagar.

Kostnadseffektivitet: Att outsourca sin kundservice kan vara kostnadseffektivt jämfört med att bygga och underhålla en intern kundserviceavdelning, särskilt om företaget bara behöver extra resurser under vissa perioder. Det ger möjlighet att endast betala för de tjänster och den tid som behövs.

Sammanfattningsvis kan outsourcing av kundservice vara en värdefull backupstrategi för e-handelsföretag, särskilt under perioder med ökad efterfrågan som Black Friday och julrean. Det ger flexibilitet, skalbarhet och expertis för att effektivt hantera den ökande arbetsbelastningen och säkerställa en positiv kundupplevelse även under intensiva perioder.

Kontakta oss

010-184 00 00

Öppet dygnet runt

Rulla till toppen