Kalix Tele24 och Personlig Svarsservice är numera en del av Responda Group. Välkommen till oss!

Responda Group Telefonister

IK PARTNERS INVESTERAR I RESPONDA GROUP

Responda Group, en ledande svensk leverantör av kundservice till små- och medelstora företag har idag skrivit ett avtal med IK Partners (“IK”) IK Small Cap III Fund gällande en majoritetsinvestering i Responda Group. IKs investering sker med kapital från den dedikerade kategorin Development
Capital och andelen förvärvas från grundarna och delar av ledningsgruppen, som även återinvesterar tillsammans med IK. De finansiella villkoren beträffande transaktionen är inte offentliggjorda.

 

Responda AB grundades 2008 av Joakim Ögren och Magnus Johannessen och har sitt huvudkontor i Stockholm. I samband med förvärvet av Kalix Tele24 under 2021 bildades Responda Group. Båda bolagen har en gedigen erfarenhet inom outsourcing av kundservice genom integrerade system och processer för hantering av telefoni, e-post, chatt och sociala medier.

 

Bolaget har cirka 250 anställda fördelade på fyra kontor som utför tjänster åt en blandad kundbas bestående av cirka 2 500 företag inom privat och offentlig sektor. Under den nuvarande ledningen har bolaget haft en stark utveckling. Med stöd från IK hoppas bolaget att fortsätta bredda sitt erbjudande till befintliga kunder, ta marknadsandelar i segmentet små- och medelstora företag genom ytterligare kommersiella satsningar samt driva konsolidering av marknaden genom strategiska förvärv.

 

-Vi är övertygade om att ett partnerskap mellan Responda Group och IK Partners kommer att bidra till vår fortsatta utveckling och tillväxt. Sedan bolaget grundades har vi gjort stora framsteg som en ledande leverantör inom outsourcad kundservice. Vi är stolta över det förtroende som våra kunder ger oss varje dag och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med IK på vår fortsatta resa, säger Joakim Ögren, VD Responda Group

 

-Responda Group är marknadsledande i Sverige gällande kundservice för små- och medelstora företag och har god potential för fortsatt tillväxt. Vi är väl positionerade för att hjälpa Responda Group leverera enligt målsättningarna inom ramen för buy-and-build strategin samt genom vårt breda nätverk i Norden stötta bolaget i deras framtida geografiska expansion. Vi är imponerade av bolagets resa hittills och ser fram emot att arbeta tillsammans med dem för att förverkliga deras ambitioner, säger Carl Jakobsson, Director vid IK Partners och rådgivare till IK Small Cap III Fund.

 

Om Responda Group

Responda Group är ett ledande svenskt kundserviceföretag. Våra 250 medarbetare hanterar dagligen fler än 20 000 kundkontakter – åt mer än 2 500 uppdragsgivare. Vår passion är att genom innovativ, effektiv och kvalitativ service leverera värdeskapande  kundupplevelser och stärkta relationer. Responda Group grundades 1992 och omsätter cirka 120 MSEK på årsbasis med god lönsamhet. Bolaget har verksamhet i Stockholm, Eskilstuna, Kalix och Haparanda.

Om IK Partners

IK Partners (“IK”) är ett europeisk private equity-bolag med fokus på investeringar i Benelux, DACH, Frankrike, Norden och Storbritannien. Sedan 1989 har IK tagit in över €14 miljarder i kapital och investerat i över 170 europeiska företag. IK investerar i företag med stor potential och samarbetar med ledningsgrupper och investerare för att skapa robusta, väl positionerade företag med starka
framtidsutsikter. För mer information besök www.ikinvest.com 

För ytterligare information och frågor kontakta:

Joakim Ögren, VD Responda Group
Tel: 070-164 21 00
Email: joakim.ogren@respondagroup.com

Rulla till toppen