Kalix Tele24, Personlig Svarsservice, Call4U, K2C och H1 Communication är numera en del av Responda Group. Välkommen till oss!

outsourcing kundservice

Tips på hur du undviker de vanliga misstagen vid outsourcing av kundservice

Att outsourca sin kundservice kan vara en effektiv strategi för att förbättra verksamhetens effektivitet och kundnöjdhet, men det finns vanliga misstag som företag ofta gör. Här är en sammanfattning av dessa misstag samt vad man bör tänka på för att undvika dem:

1. Bristande kommunikation

Många företag misslyckas med att upprätta tydliga och regelbundna kommunikationskanaler med sin outsourcingpartner. Detta leder till missförstånd och dålig koordinering.

Lösning: Etablera tydliga kommunikationsvägar och regelbundna möten för att säkerställa att alla parter är uppdaterade och synkroniserade.

2. Otillräcklig utbildning

Det är vanligt att företag inte investerar tillräckligt i utbildning av agenterna, vilket resulterar i dålig servicekvalitet.

Lösning: Säkerställ att er samarbetspartner får omfattande utbildning om företagets produkter, tjänster och rutiner för att kunna representera företaget korrekt.

3. Fokus på kostnadsminskning framför kvalitet

Företag som endast fokuserar på att minska kostnader kan välja leverantörer med lägre kvalitet, vilket påverkar kundupplevelsen negativt.
Lösning: Balansen mellan kostnad och kvalitet är kritisk. Välj en outsourcingleverantör som erbjuder god kvalitet till en rimlig kostnad snarare än att bara leta efter den billigaste lösningen.

4. Undermålig integration med företagets system

Om den outsourcade kundservicen inte är väl integrerad med företagets system och processer kan det leda till ineffektivitet och missnöjda kunder.
Lösning: Arbeta nära din outsourcingpartner för att säkerställa en smidig integration med företagets befintliga system och processer.

5. Otydliga mål och förväntningar

Utan tydliga mål och förväntningar kan din outsourcingpartner ha svårt att leverera de resultat som företaget önskar.
Lösning: Fastställ klara och mätbara mål för outsourcingpartners och följ upp regelbundet för att säkerställa att dessa mål uppnås.

6. Bristande kontroll och uppföljning

Vissa företag släpper kontrollen helt till den outsourcade leverantören och misslyckas med att följa upp deras prestationer.
Lösning: Upprätta en struktur för kontinuerlig uppföljning och utvärdering av kundserviceleverantören för att säkerställa kvalitet och effektivitet.

Kontakta oss

010-184 00 00

Öppet dygnet runt

Rulla till toppen